VariSuite

Miten valmistus hyötyy konfiguroitavasta tuotteesta?

Tänään blogisarjan kolmannessa osassa tutkimme, kuinka konfiguroitavat tuotteet voivat tukea valmistusta.


Tämä juttu on osa blogikirjoitussarjaa – miten suunnittelet ja toteutat modulaarisen ja konfiguroitavan tuotteen -perusteiden läpikäynnistä.

Jos törmäät tähän blogisarjaan ensimmäistä kertaa, etkä ole vielä lukenut aiempia kirjoituksia, tässä ovat sarjaan liittyvät aikaisemmat jutut:

miten-valmistus-hyotyy-konfiguroituvasta-tuotteesta

Edellisessä blogikirjoituksessamme käsittelimme tuotteiden myyntimallin luomista.

Tänään avaamme hieman tarkemmin, kuinka konfiguroitavat tuotteet voivat tukea valmistusta.

Kun suunnitteluinsinöörit luovat tuotteen teknisen tuotemallin, heidän on usein muutettava sitä valmistustarkoituksiin aidon asiakastilauksen realisoituessa. Tämä voi sisältää muun muassa tuotemallin uudelleenjärjestelyn tai asiakirjojen luomisen tilausparametrien perusteella. Konfiguroitavat tuotteet voivat tehdä tästä prosessista helpompaa ja tehokkaampaa, kun tiettyjä rutiineja voidaan määritellä etukäteen ja automaatiosta saadaan täysi hyöty irti!

Yksinkertaisilla tuotteilla myyntiparametrit voivat riittää täyttämään myös kaikki teknisten parametrien muuntelu- ja määritystarpeet. Monimutkaisemmille tuotteille saattaa kuitenkin olla tarpeen lisätä parametriarvoja tai luoda sääntöjä myyntiparametrien muuntamiseksi teknisiksi parametreiksi. Yksinkertaisena esimerkkinä: kun asiakas haluaa muuttaa ”vain tuotteen pituutta”, myös tarvittava kappaleen leveys huomioidaan automaattisesti teknisestä näkökulmasta. Tässä tarpeessa VariSuite-tuotannon konfiguraattori on erinomainen ominaisuus, joka automatisoi tuotannolle vietävän informaation käsittelyn halutun teknisen tuotemallin ja myyntimallin valintojen pohjalta.

VariSuite voi määrittää teknisen tuotteen kokoonpanon tilauspohjaisiksi nimikkeiksi ja rakenteiksi, jotka tunnetaan nimellä EBOM (Engineering Bill of Material). VariSuiten avulla voidaan automatisoida MBOM:in (Manufacturing Bill of Material) tai minkä tahansa muun xBOM-rakenteeseen perustuvan rakenteen luominen.

VariSuiten Derived Structures (johdetut rakenteet) -menetelmällä voidaan luoda useita muita rakenteita, kuten tehdaskohtaisia tuoterakenteita, toimitusrakenteita, varaosarakenteita, tai vaikka asennustehtävien rakenteita. Nämä rakenteet voivat koostua uusista nimikkeistä ja sääntöjen pohjalta luoduista rakenteista.

VariSuite myös tuottaa automaattisesti tarvittavia dokumentteja, kuten piirustuksia tai muita teknisiä asiakirjoja, perustuen tuotantokokoonpanoon ja tilaustietoihin. Tämä mahdollistaa uuden tuotetietojen helpon jakamisen tuotannon, alihankkijoiden ja kumppaneiden tai suoraan asiakkaiden kanssa. Järjestelmässä on erittäin joustavat mahdollisuudet hallita käyttäjien oikeuksia, automaattisesti ja sääntöpohjaisesti.

Käyttämällä VariSuitea valmistustietojen määrittämiseen ja luomiseen, yritykset voivat virtaviivaistaa valmistusprosessejaan ja vähentää tämän myötä inhimillisiä virheitä verrattuna erityisesti manuaalisiin tiedonsiirtoihin. Tarkkojen ja yksityiskohtaisten tuotetietojen avulla valmistajat voivat lyhentää läpimenoaikoja, parantaa tuotteiden laatua ja alentaa tuotantokustannuksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että konfiguroitavat tuotteet voivat hyödyttää suuresti valmistusprosesseja tarjoamalla tarkat ja yksityiskohtaiset tuotetiedot. Käyttämällä VariSuitea tuotantotietojen tuottamiseen yritykset voivat optimoida valmistusprosessejaan ja saavuttaa parempaa tehokkuutta.

Mikäli yrityksessäsi tämä asia on ajankohtainen, älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Similar posts

Get notified on new insights from Variantum!

Be the first to know about the latest news to build or reimagine your service or product offering with the knowledge of today’s Offering Management capabilities!

Subscribe our newsletter by filling in your basic contact information here: (we'll not spam you on weekly basis!)