CPQ

Miten virtaviivaistat konfiguroitavan tuotteen prosessin myynnistä valmistukseen ja huoltoon sekä jälkimarkkinointiin?

Tässä konfiguroituvan tuotteen blogisarjan viimeisessä kirjoituksessa keskitymme siihen, miten konfiguroitavien tuotteiden prosessia voidaan virtaviivaistaa läpi organisaation aina myynnistä tuotantoon ja sieltä edelleen huoltopalveluihin sekä jälkimarkkinointiin.


Aiemmissa tämän blogisarjan jutuissamme olemme käsitelleet useita konfiguroitavien ja modulaaristen tuotteiden hallintaan liittyviä aiheita, mukaan lukien tehokkaan hallinnan luomat edut tuotannossa, palvelutarpeiden täyttäminen yksilöhallinnalla sekä modulaaristen tuotteiden tehokas mallintaminen ja suunnittelu niin teknisellä, kuin myynnillisellä tasolla.

Jos törmäät tähän blogisarjaan ensimmäistä kertaa, etkä ole vielä lukenut aiempia juttuja, niin tässä ovat sarjaan liittyvät aikaisemmat kirjoitukset:

Tässä blogisarjan viimeisessä jutussa keskitymme siihen, kuinka virtaviivaistaa konfiguroitavan tuotteen tuoteprosessia aina myynnistä valmistukseen ja huoltoon sekä jälkimarkkinointiin saakka.

virtaviivaista-konfiguroituvan-tuotteen-prosessit-blog-variantum

Variantumin VariSuite tarjoaa alustan, joka mahdollistaa tarvittavat toiminnot konfiguroitavien tuoteluetteloiden (BOM, Bill-of-Materials) tai -rakenteiden luomiseksi valmistus- ja palvelutarkoituksiin, jotka perustuvat maxi-BOM:iin (tunnetaan myös nimellä superBOM tai 150% BOM). Seuraavassa hieman tarkemmin avattuna tärkeimmät kyvykkyydet prosesseittain:

  • Valmistus: VariSuite tukee suunnittelua materiaaliluetteloa (eBOM, engineering BOM) ja valmistusmateriaalia (mBOM, manufacturing BOM) sääntöihin perustuen tai mihin tahansa muuhun materiaaliluetteloon/rakenteeseen (xBOM) hankintaa, logistiikkaa ja asennusta varten valmiiden sääntöjen perusteella.

  • Palvelu: VariSuite mahdollistaa tuotteille yksilöllisen rakenteen ja aina ajantasaisen varaosarakenteen sekä esimerkiksi tietovaraston siitä, mikä sovellus- tai ohjelmistoversio asiakkaan tuotteeseen on kulloinkin asennettuna.

VariSuiten CPQ (Configure-Price-Quote) eli myyntikonfiguraattorikyvykkyys mahdollistaa myös erilaisia etenemismistapoja sen jälkeen, kun asiakkaille konfiguroidut halutut tuotteet tai tuotevariaatiot sisältävä tarjous on asiakkaalla hyväksytty. Seuraavassa hieman tarkemmin avattuna myynnistä tuotannolle vaihtoehtoja:

  • Tilauksesta tuotannolle: asiakaskohtainen tuote voidaan konfiguroida tarjousvaiheen "tilaus" -tilan jälkeen suoraan tuotantolinjalle esimerkiksi CAD-robotille asti, tai palvelutuotantoon toteutettavaksi ennalta määritellyn toimitusrakenteen pohjalta.

  • Tilauksesta suunnittelijalle -tuotteet: tuotekonfigurointi tehdään "tilauksen" jälkeen mahdollisimman lähelle lopputulosta, tunnetuilla asiakasparametreilla ja osittaisena konfigurointituloksena, tällöin suunnitteluinsinöörit voivat jatkaa eBOM-, suunnittelu- ja viimeistelytyötä haluttua lopputulosta kohti. Kun suunnittelu on valmis, eBOM voidaan määrittää helposti mBOM:ksi tai muuksi rakenteeksi, valmistusta, toimitusta ja huoltoa varten.

Toimitusprosessi voi alkaa myös asiakkuudenhallintajärjestelmästä eli CRM:stä tai liiketoiminnan hallintajärjestelmästä eli ERP:stä, mikäli myyntiprosessia ohjaa CRM ja - tai tuotantoprosessia ERP.

Yhteenvetona voidaan todeta, että VariSuite tarjoaa virtaviivaistetun konfiguroitavan tuotteen kokonaisprosessin aina kehityksestä myyntiin, valmistukseen ja huoltoon sekä jälkimarkkinoinnille.

VariSuite alustamme ja CPQ-kyvykkyytemme mahdollistavat automaattiset toiminnot tuoteluetteloiden ja - tai rakenteiden luomiseksi valmistusta ja huoltoa varten sekä erilaisia konfigurointimenetelmiä eri tuotetyypeille. Järjestelmämme avulla voit varmistaa, että asiakaskohtaisesti konfiguroitava tuoteprosessisi on tehokas ja vaikuttava alusta loppuun ja näin parannat sekä ylläpidät myös asiakastyytyväisyyttä!

Toivomme, että pidit tästä blogisarjasta ja sait paljon hyödyllistä ja tarvittavaa informaatiota organisaatiosi konfiguroitavien tuotteiden suunnittelu- ja kehitystarpeisiin.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat tietää lisää siitä, miten voit tiimimme asiantuntijuuden sekä VariSuiten avulla parantaa tuotteenne hallintaprosesseja, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Sovitaan asiakaskohtaisesta demosta tai vaihtoehtoisesti VariSuiten testikäytöstä ja viritetään yrityksenne asiakaskohtainen konfigurointikyvykkyys viimeisen päälle!

Mikäli yrityksessäsi tämä asia on ajankohtainen, älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Similar posts

Get notified on new insights from Variantum!

Be the first to know about the latest news to build or reimagine your service or product offering with the knowledge of today’s Offering Management capabilities!

Subscribe our newsletter by filling in your basic contact information here: (we'll not spam you on weekly basis!)